Thuis » Favoriete shops

Mijn favoriete winkels en webshops


Wolplein: Toen ik pas begon met haken was dit mijn eerste webshop waar ik online iets kocht. Wat een wereld ging er voor me open en wat was er veel te koop waarvan ik het bestaan nog niet eens af wist. Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder maar ik kom hier nog steeds graag.

De fysieke winkel zit in Zaltbommel (Gelderland).


MeerLeuks: Wat een gave webshop! Anita van Meerleuks heeft de spijker op zijn kop geslagen en een webshop gemaakt waar je superhebberig van wordt. Stickers, stempels, knipvellen, postpapier...werkelijk álles voor het versieren van wat je dan ook maar van papier maakt. En als je iets bestelt wordt het nog ontzettend leuk ingepakt ook zodat je iets hebt om naar uit te kijken. 


Wol en Wol: Sinds een tijdje hebben we een echte wolwinkel in ons dorp en nog steeds dank ik de hemel daarvoor op mijn blote knietjes. Net als eigenlijk alle wolwinkels zou je hier een hele dag rond kunnen brengen met snuffelen, voelen en fantaseren over wat je allemaal wel niet zou kunnen maken. Het feit dat de hele winkel volhangt met mooie gehaakte en gebreide projecten werkt daar vast aan mee… ;-)
De winkel heeft nog geen website maar is wel te vinden op facebook. De fysieke winkel zit in Heerhugowaard (Noord-Holland).


Pera en Pasha: Typisch zo'n geval van 'waarom nou zo ver weg'. Ik ben nog nooit in deze winkel geweest maar weet de webshop prima te vinden. Het duizelt je van de vele bijzondere merken en garens en je wordt super hebberig. Maar dat kan ook niet anders wanneer een winkel een eigen garenmerk heeft en (voorlees)boeken uitgeeft met zelf ontworpen haakpatronen.
De fysieke winkel zit in Pijnacker (Zuid-Holland).


Zus en Gus: Verstopt midden in een woonwijk zit dit knusse winkeltje met niet alleen de mooiste garens maar ook veel stoffen en fournituren. Het is je bijna niet voor te stellen dat zo'n klein winkeltje zo'n grote voorraad kan hebben. Het is dan ook altijd even heerlijk snuffelen als ik weer een weekend bij mijn ouders ben.
De fysieke winkel zit in Almere (Flevoland).


't Kralenstulpje: Als één website eruit ziet als één grote snoepwinkel voor knutselaars dan is dat
't Kralenstulpje wel. Dit is het domein voor de mensen die kralen, bedels, hangers etc. in hun handwerk verwerken. Maar wees gewaarschuwd: je kijkt dan wellicht voor 'een paar' kraaltjes...iedereen verandert in een ekster op deze site. Zeg niet dat ik het niet gezegd heb ;-) Groot pluspunt: de levering gaat razendsnel! Altijd fijn als je haast niet kunt wachten...wat eigenlijk altijd is, toch?
De fysieke winkel zit in Scheemda (Groningen) waar ook workshops sieraden maken gegeven worden.


Caro's Atelier: Een winkel die hier absoluut niet mag ontbreken is Caro's Atelier. Ze hebben hier gewoon nagenoeg álles op haak (en ook brei) gebied. Een duidelijke en overzichtelijke website met heel veel extra accessoires te koop waarvan je niet wist dat je ze nodig had...totdat je ze ziet ;-) Handig weetje: als je in Almere woont kun je je bestelling uit de webshop ook ophalen in de winkel. Scheelt verzendkosten. Extra leuk: bij je bestelling krijg je zomaar voor niks gratis haakpatroontjes meegestuurd. Hoe leuk is dat!

De fysieke winkel zit in Almere.