Thuis » Mijn favoriete links

Mijn favoriete links

Voordat ik mijn eigen internet 'footprint' nog groter durfde te maken met een eigen website, heb ik eerst genoten van het vele moois wat er al te vinden was. Paste ik hier wel tussen? Het probleem was dat ik mezelf vergeleek met de rest. Dat moet je nooit doen. Want je bent nooit hetzelfde als de rest-gelukkig. Jij bent jij. Moeilijker is het niet. Is het enige wat overblijft genieten. Van al dat moois wat er nog steeds te vinden is op internet. Ik heb een selectie gemaakt van alle websites waar ik blij van word en de lijst zal ongetwijfeld blijven groeien. Heb jij tips of wil je er met een eigen link tussen komen te staan? Laat het me vooral weten!

Het ontwerpen begin ik steeds leuker te vinden en ik durf inmiddels zelfs piepkleine patroontjes gratis aan te bieden. Maar ik heb natuurlijk wel een paar grote helden. Die mij niet alleen met veel geduld (lees: ezelsoren aan haakboeken en de pauzeknop op youtube) hebben leren haken maar ook de meest mooie dingen hebben laten zien. Inmiddels zijn veel van deze ontwerpsters meer voor mij geworden dan 'patronenleveranciers' alleen. Ze zijn een start van de dag zoals een bakje koffie dat is. Ze zijn een blijvende bron van inspiratie en bovendien vraagbaak voor de 'help ik weet het niet meer'-momentjes. En daarom staan ze bij mijn favoriete linkjes. Allemaal. Omdat iedereen voorbeelden nodig heeft...


Het handwerken zit in mijn bloed. Dat durf ik wel te zeggen. Ik heb het eerder genoemd: mijn moeder probeerde mij vroeger tevergeefs achter de naaimachine te zetten maar wij bleken geen goede match. Mijn moeder is echter net zo met haar naaimachine vergroeid als ik inmiddels met mijn haaknaald. Ze had vroeger een winkeltje aan huis waar ze zelfgemaakte kinderkleding verkocht en ik viel vroeger het lekkerst in slaap als ik het hamerende geluid van de naaimachine op de houten tafel in de kamer ernaast hoorde of het getimmer beneden als mijn pa weer een lading knopen in de kleertjes timmerde. Op een stuk boomstam wat inmiddels versteend moet zijn. Hoe vaak ik aan haar tafel huiswerk gemaakt heb weet ik niet eens meer. Maar het mag duidelijk zijn: één en al nostalgie! Maar gestopt is ze allerminst! Kinderkleding verkoopt ze niet meer....prachtige poppen echter wel! Compleet met setjes kleding waar elk klein meisje van droomt. Dus neem eens een kijkje in haar Etsy webshop (ja, zij durfde het wel aan) en geniet van al dat moois!


Volg je hart. Bewandel geen bestaande paden maar maak nieuwe. Dat is zo ongeveer de strekking van een tijdschrift wat jaren geleden ineens in de schappen lag. De meesten weten welke ik bedoel. Wat was ik blij met dat tijdschrift. Eindelijk geen 'moeten' maar 'mogen' en vooral geen akelige 'musthaves'. En een uitlaatklep voor creatieve ideetjes en mooie plaatjes. De mooie plaatjes knipte ik uit, van mooie pagina's maakte ik zelf enveloppen en mijn brieven waren nog nooit zo mooi versierd. En nog steeds is het een fijn tijdschrift. Of eigenlijk: een boek. Want bij een tijdschrift denk ik aan een flubberig dun dingetje en dit is alles behalve dát. Ik haalde er niet zozeer patronen en ideëen uit voor het haken, daar heb ik weer andere bronnen voor, maar wel het 'doe het gewoon' gevoel. En het 'waarom niet?' En omdat deze website vooral is ontstaan uit de 'probeer het nou gewoon eens' gedachte vind ik dat dit tijdschrift bij mijn favoriete links moet staan. Gewoon, omdat ik er blij van word.


Tekeningen van Nathalie Lété zag ik voor het eerst in de Flow. Wat een vrolijkheid en wat een kleur! Of ik in een heel huis vol met spullen van haar zou kunnen leven? Ja, absoluut. Als ik alleen zou wonen ;-) De rest van mijn gezin zou dat niet weten te waarderen. Dus houd ik het vooral bij bewonderen via de website en af en toe genieten van een ansichtkaart of notitieboekje. Want ook de kleine dingen doen veel!


Tekeningen van Mirdinara kwamen mijn leven binnen toen ik de Flowagenda voor 2019 kocht. Ik was op slag gelukkig en zocht haar op op internet. Ze schildert in zoveel mooie kleuren op een folkloristische manier. Ik hoop dat ze nog heel lang mooie dingen blijft maken. Intussen gaat ze zij en zij met mij door 2019 en daar geniet ik enorm van!

 


Waar luister je eigenlijk naar tijdens het haken Mariek? Nou, vooral ClassicFM. Ik laat Radio 538 en QMusic over aan de andere drie Douwes leden. Voor mensen die me wat langer kennen zal dat geen verrassing zijn. 'Marieke is ouderwets geboren' was al vrij snel van toepassing :-) Zelfs Radio 10 is niet meer wat het geweest is in mijn ogen. Sinds een tijdje heeft ClassicFM 3 themakanalen: Chill Out, Opera en Soundtracks. En vooral die laatste is bij mij favoriet. 'The Hobbit' kan bij mij niet vaak genoeg langskomen en zo zijn er nog talloze themes waar ik oprecht gelukkig van word. Het scheelt CD's wisselen al heb ik soms wel behoefte aan de complete playlist van 'Titanic' of 'Twilight'. Maar over het algemeen voldoet ClassicFM dus. En daarom mag die hier eigenlijk niet ontbreken.
Ook luister ik graag naar muziek van Dan Gibson. Deze man verstond de kunst om muziek te verweven met muziek uit de natuur. Prachtige pianomuziek met het geluid van vogels en een waterval op de achtergrond; om maar een voorbeeld te noemen. Ik heb een aantal cd's en ik draai ze regelmatig. Ben je vrolijk, dan word je hier nog vrolijker van. Ben je hyper, dan word je hier rustig van en ben je down, dan fleur je hiervan op. Dus ook Dan Gibson mag erbij. Want met deze website volg ik mijn hart. Daar hoort natuurlijk wel begeleidende muziek bij die in mijn hart zit...


Niets zo geweldig als het delen van een hobby! Hieronder dus de links van websites, tijdschriften, haakbloggers en medehaakfanaten (al dan niet op professioneel niveau) waar ik graag een kijkje neem!


Ergens in maart/april vorig jaar heb ik de stap gewaagd om Instagram op te gaan! Wat een vrolijkheid kom je daar tegen! En niet alleen op haakgebied maar wat een inspiratie en ideetjes doe je daar op. En bovendien: wat een lieve mensen zitten ertussen. Daarom hoort dit lijstje er ook tussen. Mijn favoriete Instagram accounts waar je accuut gelukkig van wordt! En mag ik ook nog even pronken: as we speak staat de teller van mijn aantal volgers op 543 :-)